Professionals in detachering

Bregje en Alicia, handhavers in Rotterdam
S&Z Consultancy - Bregje en Alicia - HTV Rotterdam

Bregje en Alicia, handhavers in Rotterdam

Naam
Bregje en Alicia
Woonplaats
Rotterdam
Beroep
Handhavers bij gemeente Rotterdam
Leeftijd
20 en 21 jaar

“We doen zoveel meer dan parkeerboetes uitschrijven!”

Wat maakt jullie vak uitdagend?

Bregje en Alicia werken beiden als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Rotterdam-Zuid aan de leefbaarheid van de stad. Bregje: “Elke dag is anders, want elke situatie is anders. Dat maakt dit werk ook zo leuk! Onze werkdag begint met een briefing van de teamleider aan ons team. Er wordt dan besproken welke meldingen er zijn binnengekomen. Bij meldingen kun je denken aan parkeer-, afval-, fiets- of hondenpoepoverlast. Maar ook overlast van vuurwerk en autowrakken. Zijn er veel meldingen in een bepaald gebied? Dan gaan we daar als eerste op af!”.

Alicia: “Sommige mensen denken helaas dat we alleen maar parkeerboetes uitdelen, maar we doen zoveel meer! We surveilleren ook in de wijk en stappen bijvoorbeeld zelf af op hangjeugd en gaan het gesprek met hen aan. In ons vak is je mond je belangrijkste wapen. Veel mensen weten niet hoeveel bevoegdheden wij hebben. Zo mogen we bijvoorbeeld niet alleen staande houden, maar ook aanhouden. We werken vanuit ons team nauw samen met verschillende partners.” Bregje: “Onlangs nog hadden we een gezamenlijke actie met de brandweer. Mensen realiseren zich niet altijd wat bijvoorbeeld foutparkeren teweeg kan brengen. Wanneer de hulpdienst er niet doorheen kan, telt elke minuut!”.

Beide dames volgden de MBO-opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV).

Het werk van Bregje en Alicia volgen? Dat kan via Instagram: handhavingzuid010.

Welk aspect van de dienstverlening van S&Z spreekt jullie het meest aan?

Bregje: “Ik werk nog niet zo lang voor S&Z, pas sinds afgelopen zomer, maar het bevalt me prima. De communicatie met Jack is prettig. Heb ik een vraag, dan zoekt hij het voor me uit. Ik kan altijd bij hem terecht. Ook heb ik een training specifiek voor boa’s via het bureau mogen volgen.”
Alicia: “Ja de communicatie met het bureau is goed. Alles is er eigenlijk goed geregeld.“

Zou je S&Z Consultancy aanbevelen?

Bregje: “Ja. Ik heb een vast aanspreekpunt en er is ook aandacht voor de mens achter het werk.”
Alicia: “Zeker”

Bekijk onze vacatures

Nieuwsgierig geworden en ook geïnteresseerd om via S&Z Consultancy werk te vinden? Kijk dan direct bij onze vacatures!

Bekijk andere ervaringen