Professionals in detachering

Expert Digitale Toegankelijkheid

Expert Digitale Toegankelijkheid

Startdatum: 06-01-2025

De Expert Digitale Toegankelijkheid is verantwoordelijk voor het implementeren en bewaken van digitale toegankelijkheid binnen de beleidsinformatieteams (team Data, Informatie, GIS & Innovatie en team Onderzoek & Advies) van de eenheid publieke dienstverlening. Het belang van digitale toegankelijkheid van onze informatieproducten, waarvan een groot deel openbaar beschikbaar is, is groot. Deze expert zorgt ervoor dat digitale informatieproducten voldoen aan de actuele Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), met als doel een inclusieve en toegankelijke digitale omgeving voor alle burgers en medewerkers van de provincie. 

Werkzaamheden

Toepassen van WCAG-richtlijnen. Procesbeschrijvingen en optimalisatie. Bijhouden relevante wet- en regelgeving. Opstellen van handleidingen. Strategisch plan van aanpak. Inventarisatie van digitale bestanden. Toegankelijkheidsverklaring implementeren. Inventarisatie websites en (cloud)applicaties. Adviseur voor medewerkers. Contractbeheer externe leveranciers. Kwaliteitscontrole en evaluatie. Samenwerking met interne teams. Bewustwording en kennisoverdracht. Huisstijl bewaken.

Opleidingen

HBO opleiding;

Ervaring

Ervaring met het digitaal toegankelijk maken van producten en diensten; Ervaring met het schrijven van handleidingen en richtlijnen voor medewerkers; 1 jaar ervaring in de afgelopen 8 jaar met het documenteren van processen voor het digitaal toegankelijk maken van informatieproducten binnen een overheidsinstelling.

Skills

Kennis van / werkervaring met Esri-suite, Tableau, Maglr of InDesign. Ervaring met contractbeheer met externe leveranciers (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv). Afgeronde cursus WCAG.

Kwalificaties

Richtinggevend; Samenwerken ( Is in staat snel verbinding te maken met verschillende teams en draagvlak te verwerven voor de te nemen acties/maatregelen); Oplossingsgericht; Doorzettingsvermogen; Gestructureerd; Hands-on; Analyseren  / Kan verbeterprocessen voor het implementeren van WCAG-regelgeving ontwerpen en beargumenteren; Is zich bewust van de impact op de organisatie, werkprocessen en haar medewerkers (Organisatiesensitiviteit).

Solliciteer direct

Graag reageren voor 31-10-2024 12:00 uur met CV in Word/PDF formaat in het Nederlands, max. 5 pag. en 2 ref.
Tevens graag vermelden: Beschikbaarheid en uurtarief inclusief reiskosten woon-werk.

Vragen over deze vacature?

Heb je na het lezen van de vacature nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Bel naar +31180311902 of stuur een mail naar info@szconsultancy.nl.