Teammanager Civiele Constructies

Geplaatst 1 week geleden

1.600 bruggen, 200 kilometer gemetselde kades en 600 kilometer oevers. Tel daarbij honderden steigers, tientallen sluizen en diverse geluidsbeschermingsmaatregelen, en je hebt een goed beeld van de verantwoordelijkheden dat je team heeft. Als teammanager Civiele Constructies zorg jij namelijk voor de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van al deze assets. Mede dankzij jouw team kunnen bewoners en bezoekers van onze hoofdstad gebruikmaken en genieten van de Openbare ruimte met onder andere deze assets.
Jij maakt van Civiele Constructies een geolied team. Dat wil zeggen: duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheden, acceptabele werkdruk, verbinding met de rest van de organisatie en de omgeving, een fijne werksfeer én aandacht voor groei en ontwikkeling. Zowel voor individuele medewerkers als voor het team als geheel. De meeste medewerkers hebben hbo- of wo-niveau en een technische achtergrond.
 
In 2018 is het beheer en onderhoud voor de stad gecentraliseerd. Vorig jaar stond voor jouw team daarom in het teken van een reorganisatie. Hoewel het team nu voor een groot deel staat, is er nog steeds werk aan de winkel. Zo zijn we bezig met een flinke inhaalslag in de realisatie van projecten. En nog steeds zijn we onszelf aan het uitvinden. Wie heeft welke rol? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Hoe brengen we de werkdruk in balans? Allemaal vragen waar jij je als teammanager in vastbijt.

Daarnaast werk je nauw samen met een groot separaat Programma ‘Kades en Bruggen’. Als verandermanager organiseer je een haal- & breng-plicht om van elkaar te leren op het gebied van inhoud, aanpak en processen.

De huidige teammanager werkt parttime. Je werkt samen met hem. Jullie verdelen onderling de taken en verantwoordelijkheden.

Dit is jouw kracht.
Je bent een manager die erop stuurt dat resultaten worden gehaald binnen een veranderende omgeving. De balans creëren tussen slagvaardig zijn én voldoende afstemmen met je omgeving, daarin blink jij uit. Je vindt het boeiend om een team als geheel goed te laten functioneren in een complexe politieke organisatie als de gemeente Amsterdam. Je haalt voldoening uit het coachen, begeleiden en verbinden van collega’s en je weet zo het team in beweging te krijgen.

Vereisten / knock-outcriteria

In het bezit van een afgeronde Post HBO Bedrijfskundige diploma.

Eindverantwoordelijkheid gehad voor het sturen en implementeren van verandertrajecten.

Minimaal 2 jaar ervaring als verandermanager.

Werkervaring als leidinggevende (meer dan 25 medewerkers) binnen het vakgebied Civiele Constructies binnen een G4 Gemeente.

Locatie: Amsterdam

Start: 10-2-2020

Uren per week: 32-36

Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden

Graag reageren voor 22-1-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te  zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk

Vakantieplannen

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.