Projectleider Techniek Projectencentrum

Geplaatst 7 dagen geleden

Integrale borging van alle technische aspecten binnen de projecten. Technisch begeleiden van de uitvoering van het project (ontwerpfase tot definitief ontwerp). Waar nodig/mogelijk de rol oppakken van de Technisch Manager, Contractmanager of Omgevingsmanager binnen een project.

Werkzaamheden
De Projectleider Techniek verzorgt het technisch management van de hem/haar toegewezen project(en). Dit zijn veelal projecten die onderdeel zijn van complexe en/of omvangrijke projecten, of projecten die vanwege hun omvang, afbreukrisico, minder multidisciplinaire karakter en/of doorlooptijd van het project als meer gekaderd kunnen worden aangemerkt. Waar nodig/mogelijk de rol oppakken van algemeen projectleider, contractmanager of omgevingsmanager binnen een project.

De Projectleider Techniek is verantwoordelijk voor de technisch inhoudelijke en systeem integrale inbreng in het project. Onder verantwoordelijkheid van de Technisch Manager wordt de technische scope in de vorm van specificaties richting marktpartijen geformuleerd. Ook levert de Projectleider Techniek een bijdrage in de vorm van technisch inhoudelijke inbreng bij het formuleren van de systeem-, proces- en producttoetsen richting marktpartijen tijdens de ontwerp- en realisatiefase als onderdeel van systeemgerichte contractbeheersing. Hierbij levert de projectleider techniek een bijdrage in de vorm van het aandragen van risico’s, toetsen en een bijdrage aan de uitvoering van de systeem-, proces- en producttoetsen. De Projectleider Techniek is verantwoordelijk voor de technische bijdrage aan de processen vallend onder de verantwoordelijkheid van de Contractmanager, Omgevingsmanager en Manager Projectbeheersing. Hierbij is de continue aandacht voor risicomanagement van belang.

De Projectleider Techniek vervult een spilfunctie in het projectteam. De Projectleider Techniek leidt diverse stakeholder overleggen en onderhoudt de directe contacten met het ondersteunend ingenieursbureau.

Vereisten / knock-outcriteria
In het bezit van een afgerond hbo diploma Civiele Techniek of gelijkwaardig.

In het bezit van het VCA-VOL certificaat.

Minimaal 3 jaar werkervaring met civieltechnische projecten in een stedelijke omgeving.
Ervaring met System Engineering(SE).

Ervaring met ICT systemen/contracten binnen OV projecten en met BIM (Building Information Model) en 3D ontwerpen.

Ervaring met de bestuurlijke /politieke aspecten (ambtelijke opdrachtgever, eigenaar en exploitant) van OV gerelateerde infrastructurele projecten.

 

Locatie: Amsterdam

Start: 2-1-2019

Uren per week: 32

Duur: t/m 31-12-2019 Optie op verl. Ja

 

Graag reageren voor 20-11-2018 met cv (Word formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten

Vakantie plannen

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.