Voor deze opdracht zoeken we een Aanjager Horeca Bundeling.
Help jij de horecalogistiek zo vorm te geven dat de stad aantrekkelijk blijft voor bewoners, ondernemers en bezoekers? Ben jij de persoon die energie krijgt van het contact met horecaondernemers? Die zich kan inleven in de dagelijkse praktijk van het runnen van een horecazaak en met gedegen advies de ondernemer verder kan helpen met duurzame en efficiënte bevoorrading?
In onze historische binnenstad waar bezoekers en bewoners dagelijks genieten van allerlei horeca. Bijvoorbeeld in het karakteristieke wervengebied, waar vele werfkelders nu worden gebruikt als restaurant of café. Maar ook rondom de populaire pleinen en gezellige straten in de rest van de binnenstad. In totaal zijn er zo’n 260 restaurants te vinden in een klein gebied en al deze adressen hebben dagelijkse goederen nodig. Dit zorgt voor veel voertuigbewegingen en uitstoot. Door de leveringen aan de horeca te bundelen zijn grote voordelen te behalen:
Minder voertuigen en laad/los bewegingen in horecastraten en pleinen.
Verbetering van luchtkwaliteit en leefbaarheid.
Het ontvangen van goederen kost minder tijd in de horecazaak.
Moment van levering kan beter worden afgestemd.
Leveranciers hoeven zelf de binnenstad niet meer in (met vele beperkingen, zoals ZE zone, venstertijden, gewichtsbeperkingen etc.).
Lagere kosten bij optimale bundeling.