Projectleider / I-Adviseur

Geplaatst 6 dagen geleden

Uitvoeren werkzaamheden op strategisch en tactisch niveau en het aansturen van werkzaamheden op het operationele niveau om met de ICT tijdig gereed te zijn voor de omgevingswet.

Dit geldt voor de uit de impactanalyse volgende ‘need to haves’ (wettelijke verplichtingen en dat wat noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering en dienstverlening) en nader vast te stellen nice to haves (zoals 3D weergave en online tooling).

Het betreft de ICT werkzaamheden voor de implementatie van de nieuwe Omgevingswet op het werkveld van processen, systemen, architectuur en informatie.

Voornaamste taken: Wat ga jij doen?

Het oppakken van de werkzaamheden (strategisch, tactisch en operationeel) ter voorbereiding op de Omgevingswet. Deze werkzaamheden komen voort het de impactanalyse en het projectvoorstel.

Dit is een project van strategische aard. Enerzijds op de breedte van het proces- en informatievakgebied en anderzijds op de volle breedte van de gemeentelijke organisatie.

Bestuurlijk wordt een grote impact op de operationele inrichting van de organisatie verwacht en de vorderingen en het resultaat zullen daarom politiek worden gevolgd.

De werkzaamheden geven vorm aan strategie en keuzes die de gemeente Westland de komende jaren zal moeten maken voor de voorbereiding op het DSO en daarmee de digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Je werkt samen met ICT-collega’s van de afdeling I&A en bent tevens onderdeel van het programmateam Programma Implementatie Omgevingswet. Daarmee heb je een lijn en een programma opdrachtgever.

Je werkt conform de methodiek en standaarden van de gemeente Westland.

Onderdelen van jouw werkzaamheden zijn onder andere: het maken van een projectplan/PvA, integrale planning en voortgangsrapportages. Vanzelfsprekend ligt het zwaartepunt inhoudelijk op de realisatie van de wettelijke aansluiting op het DSO en het doen realiseren van software aanpassingen (must do). Verder het doen realiseren van werkzaamheden van het zaaksysteem, Inrichten gegevensmanagement, ondersteunen serviceformules, toepasbare regels en 3 D (need to do). We verwachten dat je landelijke ontwikkelingen en toepassingen van Big data, blockchain en common ground volgt (nice to have) en ons daarin desgewenst kunt adviseren.

 

Vereisten / knock-outcriteria
Aantoonbare werkervaring als met IPMA/PMP-PRINCE2/SCRUM;

Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider ICT, waarvan minimaal 5 jaar binnen een gemeentelijke organisatie;
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het strategisch adviseren van management, directie en bestuur;
Aantoonbare werkervaring binnen de regio Haaglanden;
Minimaal een afgeronde opleiding op HBO Bachelor niveau;
Aantoonbare ervaring met impactanalyses van de Omgevingswet/ nieuwe regelgeving binnen het ruimtelijk domein op processen, systemen, organisatie en informatie;
Aantoonbare kennis van Squit, Suite / GWS4ALL en Corsa;

Locatie: Westland

Start: z.s.m.

Uren per week: 32

Duur: 12 maanden Optie op verl. 3*12 maanden

 

Max. uurtarief € 78,00 all-in excl. btw.

 

Graag reageren voor 17-12-2018 met cv (Word formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten

Vakantie plannen

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.