Leerplichtambtenaar

Geplaatst 1 week geleden

In deze baan werk je samen met andere leerplichtambtenaren uit Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Woensdrecht aan de uitvoering van de wettelijke taken uit de leerplicht en RMC-wet. Jullie werken als één team, vanuit één visie, één beleid, één werkwijze en één aanspreekpunt per school met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen.

Als leerplichtambtenaar voer je preventiegesprekken op scholen met spijbelaars, onderzoek je de reden van het verzuim, verwijs je als dat nodig is richting hulpverlening of maak je een HALT-verwijzing of een proces verbaal op. Je adviseert schooldirecteuren over de wet- en regelgeving op het gebied van de leerplicht en over het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. Daarbij maak je optimaal gebruik van jouw uitgebreide netwerk. Verder beoordeel je aanvragen voor vrijstelling van de leerplichtwet.  Als leerplichtambtenaar krijg je te maken met complexe situaties waarbij je mensen moet overtuigen en medewerking moet verkrijgen. Soms loop je daarbij tegen knelpunten op. Je bespreekt deze knelpunten met je coördinator en samen komen jullie vaak tot een oplossing.

Vereisten / knock-outcriteria

Specifieke kennis van de leerplichtwet.

Specifieke kennis RMC-wet en overige relevante regelgeving.

BOA bevoegdheid, domein Onderwijs.

Bij voorkeur een vakopleiding Leerplichtambtenaar.

Minimaal 3-4 jaar relevante werkervaring binnen gemeente/overheid.

HBO opleiding (bijv. soc.juridische dienstverlening of maatschappelijk werk).

Locatie: Roosendaal

Start: 3-2-2020

Uren per week: 24

Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja

maximaal € 60,– per uur incl. reiskosten woon-werk, verblijfskosten, parkeerkosten.

Graag reageren voor 23-1-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te  zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk

Vakantieplannen

Voor deze opdracht is het niet mogelijk om deze op ZZP basis in te vullen maar wel op payroll basis met Freelance contract.

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.