Stadsdeel Oost – Toezichthouder bouw en gebruik

Geplaatst 2 weken geleden

Functieomschrijving
Ben jij bouwkundige, heb jij hart voor Amsterdam en weet jij dat gebouwen de stad Amsterdam tot één van de aantrekkelijkste hoofdsteden van Europa maken?  Is een kantoorbaan niets voor jou en werk jij veel liever buiten in de stad?  Is afwisseling je op het lijf geschreven maar begrijp je ook heel goed dat het maken van rapportages belangrijk is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Door jouw kennis en kunde  draag  je  bij de  aan de  optimalisatie van de leefomgeving van de burgers van Amsterdam. Als geen ander begrijp je de processen, de eisen die gesteld moeten worden, de mogelijkheden en de beperkingen bij bouwprojecten. En daarom kun jij zowel aan burgers, ondernemers en politici, als aan je collega’s uitleggen wat er gebeurt en of dat goed gaat. Je schakelt met alle stakeholders. Je gaat voor duidelijkheid  en veiligheid en je schat goed in wanneer je een maatregel moet nemen.

Wij zijn op zoek naar een bouwinspecteur die niet alleen de regels kent, maar ook de regels goed en duidelijk kan communiceren en  uitleggen aan alle stakeholders zoals de vergunninghouders, de aannemers, de bewoners en de gebruikers.

Als bouwinspecteur:

Ga je naar de bouwlocaties toe en controleert ter plekke de naleving van wet- en regelgeving. Daarbij voer je zelfstandig controles uit;

Spoor je illegale bouw en sloop op;

Neem je initiatieven en tref je maatregelen tot het opleggen van (bestuurlijke) sancties;

Neem je de regie in de aanpak van controles, adviezen en sancties;

Kan het beter? Dan adviseer jij over beleid en bijstelling van beleid  en over het nemen van de juiste maatregelen bij  gebreken;

Stel je schriftelijke controlerapporten, zienswijzen en brieven  op;

Verstrek je informatie aan belanghebbenden, denk hierbij aan architecten, aannemers en deskundigen over bouwaangelegenheden;

Handel je klachten af en draag je zorg voor een correcte administratie.

 

Eisen:

Je heb een relevante technische/vakgerichte opleiding gevolgd (bv HBO Bouwkunde of HBO Bouwmanagement & Vastgoed) inclusief de verplichte opleidingen: Leergang Handhaver Fysieke Omgeving, ABW 1 en ABW 2 of bereidheid deze te volgen .

Je heb kennis van relevante  wet – en regeleving, waaronder Wabo en Bouwbesluit 2012.

Je heb kennis van de Woningwet.

Je heb in de afgelopen 12 maanden aantoonbare ervaring als toezichthouder bij een gemeente opgedaan.

Je heb aantoonbare ervaring met digitaal werken met de systemen: digitalechecklisten.nl en Decos JOIN.

 

Locatie: Amsterdam

Start: 1-4-2018

Uren per week: 36

Duur: 6 maanden m.o.o.v.

 

Graag reageren voor 20-3-2018 met cv (Word formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten

Vakantie plannen

 

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.