Programmamanager VISI

Geplaatst 2 weken geleden

Werkzaamheden
Je biedt onze (potentiele) VISI gebruikers ondersteuning bij (aan)vragen of problemen en assisteer je bij het aanmeldproces van nieuwe projecten. Daarnaast ben je hét aanspreekpunt voor wijzigingen, verbeterpunten of anderzijds relevante aspecten van het VISI gebruik. Wanneer een projectteam een training/instructie nodig heeft ben jij daar de aangewezen persoon voor en weet jij complexe materie te vertalen naar heldere, begrijpelijke taal. Naast de reactieve taken ben je proactief en zoek je ‘klanten’ (c.q. de gebruikers) actief op en benadert projectteams die niet zelf het VISI aanmeldproces hebben gestart.
Nadat een project is aangemeld zorg jij er voor dat er een raamwerk wordt gebouwd door de externe consultants waarna deze wordt ingelezen in de software. Jij zorgt er voor dat dit soepel en spoedig verloopt en houd de status van de projecten bij. Je bent (of word) bekend met de manier waarop we onze raamwerken in de software opzetten en kunt overweg met de VISI software van beide leveranciers. Je bent/word geacht in staat te zijn om raamwerken in te lezen in de software en mutaties door te voeren in de rolverdeling. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het automatiseren en optimaliseren van dit proces met als doel de kwaliteit en betrouwbaarheid van het aanmeldproces te verhogen en de kosten te verlagen. Hierin wordt een actieve rol verwacht waarin jij als programmamanager optreed en taken van onze consultants overneemt of anders organiseert. Verder ben jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom VISI/BIM/DEMO, ben je aanwezig bij relevant voorlichtingen en bijeenkomsten en stelt je hierbij als de VISI deskundige namens de gemeente op.
Alhoewel VISI al veel gebruikt wordt kan het altijd beter en werken we toe naar 100% gebruik voor de projecten volgens die daartoe verplicht zijn, zowel binnen als buiten het IB. En stimuleren, ondersteunen en activeren we gebruikers om VISI te gebruiken volgens de bedoeling. Als programmanager organiseer en regisseer en leid je projecten om deze overall doelstelling te halen. En rapporteer je de progressie aan de desbetreffende afdeling om zo de organisatie te informeren over de vooruitgang. Daarnaast bereid je per kwartaal de nodige resultaten voor en presenteert deze aan de VISI Board. Tijdens deze presentatie worden doelen besproken voor de daaropvolgende periode.

 

Vereisten / knock-outcriteria
Ervaring met het projectmanagement in de GWW en/of utiliteitsbouw.

In het bezit van een erkende hbo/wo studie in een technische richting.

Ervaring met de implementatie van VISI binnen een publieke opdrachtgever.

Ervaring en kennis van UAV en UAVgc.

2 jaar kennis en ervaring met systeem gerichte contractbeheersing (SCB) en als BIM regisseur of BIM-manager.

1 jaar kennis van DEMO.

 

Locatie: Amsterdam

Start: z.s.m.

Uren per week: 32

Duur: t/m 30-6-2019 Optie op verl. Ja

 

Graag reageren voor 15-11-2018 met cv (Word formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten

Vakantie plannen

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.