Leerplichtambtenaar

Geplaatst 1 week geleden

Als leerplichtambtenaar van het Jongerenloket Rotterdam behandel je meldingen van schoolverzuim van jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, die bij een MBO-instelling onderwijs volgen. Je voert hierover gesprekken met jongeren, ouders/verzorgers en opleidingen. Ook wordt er bemiddeld bij conflicten over (dreigende) schooluitval en problematisch gedrag. Je hebt ongeveer 30 lopende zaken in je caseload en de looptijd van een dossier is ongeveer vier weken.

 

Daarnaast signaleer je eventuele knelpunten en adviseert daarover zowel intern als extern. Bij overtredingen van de Leerplichtwet doe je onderzoek en legt indien nodig een passende handhavingsmaatregel (zoals een proces verbaal of HALT verwijzing) op. Je voert je werk voornamelijk op MBO-opleidingslocaties uit, waar je nadrukkelijk samen werkt met de zorgstructuur van de betreffende opleidingen.

 

Het team waarbinnen je komt te werken bestaat uit leerplichtambtenaren en RMC trajectbegeleiders. Het team is samengevoegd met het team jongerencoaches en vormt zo een integraal team.

Vereisten / knock-outcriteria
Een succesvol afgeronde opleiding op hbo niveau, of hoger.

Een aanvullende training BOA – Domein 3 (Specifiek voor leerplichtambtenaar) succesvol heeft afgerond.

Minimaal 1 jaar ervaring als leerplichtambtenaar met complexe doelgroep.

Kennis van Leerplichtwet (kennis en ervaring) en RMC Wetgeving.

 

 

Locatie: Rotterdam

Start: z.s.m.

Uren per week: 32-36

Duur: 4 maanden Optie op verl. Nee

 

Graag reageren voor 15-11-2018 met cv (Word formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten

Vakantie plannen

Voor deze opdracht is het niet mogelijk om deze op ZZP basis in te vullen maar wel op payroll basis met Freelance contract.

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.