Business Analist

Geplaatst 1 week geleden

De Business Analist  zal gaan werken in de programma-organisatie dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van Modernisering van de informatievoorziening voor de directie Wonen.
De veranderingen die de directie Wonen  wil doorvoeren op het gebied van informatievoorziening raakt een groot deel van de werkwijze, processen en informatievoorziening  van Amsterdam en het ruimtelijk domein in het bijzonder.  Doel van deze verandering is  om het integraal digitaal samenwerken, co-creatie met initiatiefnemers en belanghebbenden, een gelijke informatiepositie voor alle betrokkenen en digitaal zaken doen met de gemeente Amsterdam mogelijk te maken.
Er is gekozen voor een tweeledige oplossing: Een basis platform van registraties en transactie systemen. Dit basis platform zorgt voor ‘operational excellence’ , samenhang en warme informatie overdrachten in de werkwijze. En de modulaire opbouw van dit basis platform maakt  schaalbare en continue verbetering van producten en diensten mogelijk.
Een stelsel van digitale oplossingen in combinatie met het basis platform, zorgt voor continue innovatiekracht om snel nieuwe digitale mogelijkheden uit te proberen en op te schalen.
Basis platform en het stelsel van digitale oplossingen maken gebruik van  open data en standaarden, stekkers ( slimme koppelingen/API’s)  en services.
De werkzaamheden van de business analist:
Verantwoordelijk voor het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar bruikbare oplossingen;
(Her)Ontwerp bedrijfsprocessen directie Wonen;
Vastleggen bedrijfsprocessen directie Wonen;
Ongevraagd en gevraagd advies geven.

 

Vereisten / Knock- outcriteria
Aantoonbare kennis en ervaring van procesontwerp, Business Proces Management, BPMn.

Aantoonbare kennis en ervaring met het digitaliseren van processen.

Aantoonbare kennis en  ervaring met  veranderingsmanagement binnen overheidsorganisaties.

Aantoonbare kennis en ervaring bij een overheid en/of ruimtelijk domein.

Aantoonbaar nieuwe processen ontworpen voor of een nieuw product/dienst of een nieuwe organisatie.

Aantoonbare ervaring met Design Thinking opgedaan.

Locatie: Amsterdam

Start: z.s.m.

Uren per week: 36

Duur: t/m 30-10-2019  m.o.o.v. Ja

 

Graag reageren voor 22-10-2018 met cv (PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van:

Beschikbaarheidsdatum

Aantal uren per week

Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten

Vakantie plannen

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.